The Clean For Green Recycling Service

Draag bij aan een duurzame economie met onze Clean For Green Recycling Service

Onze Clean For Green Recycling Service is een duurzame dienstverlening, waarmee we de afvalstroom van hygiënepapier reduceren. In samenwerking met duurzame partners zamelen wij gebruikt handdoekpapier in en recyclen wij dit product tot nieuwe grondstof. Deze grondstof gebruiken we weer bij de productie van nieuw handdoekpapier. Zo verbeteren we onze gezamenlijke footprint, dragen we bij aan een duurzamere economie en zorgen we voor optimaal hergebruik van materialen.

Deze service is uitsluitend beschikbaar voor E-Tissue partners.

Ja! Ik wil gebruik maken van de recyclingservice
recycling
decoratie
arrow
product

Handdoekpapier ingezameld door partnerpartij

arrow
product

Product geleverd bij klanten

product

Afval verwerkt tot bruikbare grondstof

arrow
product

Geproduceerd tot nieuw E-Tissue papier

arrow

Hoe werkt de Clean For Green Recycling Service?

De Clean For Green Recycling Service levert speciale afvalbakken waarin we het gebruikte handdoekpapier verzamelen. Deze afvalbakken halen we (in overleg) diverse keren per maand op. Dit afval verwerken we tot bruikbare grondstof voor de productie van nieuw E-Tissue papier.

De vraag naar grondstoffen neemt wereldwijd sterk toe. Nederland wil in 2050 een circulaire economie zijn. Een economie zonder afval, waarbij alles draait op herbruikbare grondstoffen. Met de Clean For Green Recycling Service dragen wij bij aan dit doel en gaan we samen voor een duurzamer milieu.

Neem contact met mij op
contact

Michel van der Hoeven

Productspecialist E-Tissue

tissue

Wat is het risico van het verkeerd inzamelen van handdoekpapier?

Wanneer we handdoekpapier met het normale afval verwerken en niet recyclen tot herbruikbare grondstof voor de productie van nieuw hygiënepapier wordt de grondstof gedowngraded. Hierdoor gaat een waardevolle grondstof verloren. We moeten dan nieuwe grondstof produceren, wat resulteert in onder meer ontbossing en woestijnvorming.

Door gebruikt handdoekpapier op juiste wijze in te zamelen, zorgen we samen voor bruikbare grondstoffen. Deze kunnen we toevoegen aan het productieproces van nieuw hygiënepapier. Hiermee verlengen we de levensduur van de papiervezel. Omdat bij de recycling van handdoekpapier slechts 5 tot 10% van de vezels verloren gaat, kunnen we een papieren handdoek 6 à 7 keer recyclen.

decoratie

De verpakking van de handdoekjes is van plastic. Waarom is dit geen papier?

Alle bundelverpakkingen (227324/207321) zijn geproduceerd van post-consumer gerecycled plastic. Dit afval ontstaat bij eindgebruikers, vergelijkbaar met groenafval, papierafval en plastic verpakkingen die consumenten in de vuilnisbak gooien.

Post-consumer waste is wereldwijd de grootste afvalstroom. Daarom is er een constante zoektocht naar manieren om deze afvalstroom te beperken en te verwerken tot nieuwe producten. Een voorbeeld hiervan zijn de verpakkingen die wij voor de multifold en z-fold handdoekjes van E-Tissue gebruiken.

Welke keurmerken heeft E-Tissue?

Tijdens het productieproces gaat alle aandacht uit naar zo milieuvriendelijk mogelijke verwerking. Door de aantoonbare vermindering van de milieubelasting kreeg onze hele E-Tissue lijn een Europees Ecolabel toegekend. Dit Europees milieukeurmerk is bedoeld voor non-food producten en diensten, die minder milieubelastend zijn dan vergelijkbare producten zonder keurmerk. Producten met een Europees Ecolabel worden, net als producten met een FSC-keurmerk, gemaakt van grondstoffen uit verantwoord bosbeheer.

Een product met het Europees Ecolabel veroorzaakt aantoonbaar minder milieubelasting gedurende de hele levenscyclus van het product.

Daarnaast is het product dermatologisch getest en geschikt om in contact te komen met droge, vochtige en vette voedingsmiddelen.

Wat verstaan jullie onder duurzaamheid en circulariteit?

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn diepgeworteld in de bedrijfsvoering van MTS Euro Products. ‘The Clear And Green Solution’ is een uitgangspunt waar wij voor staan en waar u als klant op kunt rekenen. Als onderneming willen wij financieel gezond zijn, maar gaan ook heel bewust om met onze omgeving. Met aandacht voor mens én milieu.

Circulariteit is een logisch vervolg op duurzaamheid of verduurzaming. In onze branche zijn grondstoffen uiterst belangrijk en daar zijn we zuinig op. Voor onze hele sector is het daarom essentieel om te kijken naar mogelijkheden om grondstoffen te besparen en meer gebruik te maken van afval. Door afval te gebruiken als nieuwe grondstof voor hygiëneproducten of verpakkingsmateriaal, zorgen we met z'n allen dat gebruikt papier als grondstof opnieuw wordt gebruikt.