Over E-Tissue

Speciale formule van E-Tissue

E-Tissue is een circulair product dat we volledig uit topkwaliteit gerecycled kraftpapier, cellulose trims en ingezameld handdoekpapier produceren. Het papier heeft een uiterst zacht tissue-gevoel en een aangename geur. Door de speciale samenstelling heeft het een groot nat/sterk-vermogen. De kwaliteit staat gelijk aan een pure cellulose kwaliteit. 

Bekijk ons productassortiment
Droogsterkte is gelijk aan papier van pure cellulose kwaliteit

Droogsterkte is gelijk aan papier van pure cellulose kwaliteit

Groot nat/sterk-vermogen

Groot nat/sterk-vermogen

Zacht tissue-gevoel bij gebruik

Zacht tissue-gevoel bij gebruik

Uitstekend absorptievermogen

Uitstekend absorptievermogen

E-Tissue is voordelig duurzaam

E-Tissue is voordelig duurzaam

Aangename geur

Aangename geur

Duurzaam productieproces

Het productieproces van E-Tissue is duurzaam en milieubewust. Door gebruik te maken van top kwaliteit gerecyclede grondstoffen en doordat we tijdens het productieproces geen chlorides en chemicaliën toevoegen, is E-Tissue veilig voor mens en natuur. Omdat we gebruikte producten aan het productieproces toevoegen, gaan grondstoffen niet verloren. Zo dragen we bij aan een duurzamer milieu.

  • 1Duurzaam Bosbeheer
  • 2Cellulose Fabriek
  • 3Pure Cellulose Papierfabriek
  • 4Converting Fabriek
  • 5Kraftpapier en tissue trims
  • 6Premium Recycled fabriek
  • 7Toevoeging Gerecycled Papier
  • 8Converting
  • 9E-Tissue Productlijn
stappenplan

Milieubewust productieproces

Tijdens het productieproces is de aandacht voor het milieu van essentieel belang. Door de aantoonbare vermindering van de milieubelasting heeft de gehele E-Tissue-lijn een Europees Ecolabel. Dit Europees milieukeurmerk is bedoeld voor non-food producten en diensten die minder milieubelastend zijn dan vergelijkbare producten zonder keurmerk. Producten met een Europees Ecolabel worden, net als producten met een FSC-keurmerk, gefabriceerd met grondstoffen uit verantwoord bosbeheer. Bij een product met het Europees Ecolabel, is er ook aantoonbaar minder milieubelasting tijdens de hele levenscyclus van het product.

Aantoonbaar minder milieubelasting gedurende de hele levenscyclus van het product.

Geschikt voor contact met droge, vochtige en vette voedingsmiddelen.

Dit product is dermatalogisch getest.

Garantie dat de papierproducten gemaakt zijn met grondstoffen uit duurzaam bosbeheer.

Een circulaire papierlijn volledig geproduceerd uit topkwaliteit gerecyclede grondstof met de eigenschappen van een pure cellulose kwaliteit. Nieuwsgierig? Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden met E-Tissue"

Michel van der Hoeven

Productspecialist E-Tissue

contact
tissue

“In de hele levenscyclus van E-Tissue ligt de CO₂-uitstoot 35,4% lager dan van een vergelijkbaar, puur cellulose product.”

E-Tissue verlaagt de CO₂-uitstoot

35,4% lager dan een vergelijkbaar, puur cellulose product

Om de milieu-impact van onze E-Tissue producten beter te begrijpen, heeft MTS Euro Products een levenscyclusimpactreport (LCA) laten opstellen. LCA is een methode om de totale milieubelasting te bepalen van een product gedurende de hele levenscyclus. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om de invloed van producten en menselijke activiteiten op het milieu in kaart te brengen en te verminderen.

In het LCA-Report van E-Tissue komt onder meer naar voren dat de uitstoot van CO₂ in de totale levenscyclus van E-Tissue 35,4% lager is dan van een vergelijkbaar, puur cellulose product.
(2,24 kg CO₂ voor E-Tissue tegenover 3,46 kg CO₂ voor traditioneel geproduceerd papier)