Veelgestelde vragen

Wellicht heeft u vragen over de verschillende onderwerpen. U bent niet de enige! Hieronder vindt u antwoord op de veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via contact@e-tissue.nl

Hoe verhoudt de kwaliteit zich tot een vergelijkbaar cellulose product?

De kwaliteit van E-Tissue lijkt qua papiersterkte op een puur cellulose product. Ons papier heeft een groot nat/sterk-vermogen, absorbeert uitstekend en heeft een aangename geur. Daarnaast heeft het papier een zacht tissue-gevoel bij gebruik.

De verpakking van de handdoekjes is van plastic. Waarom is dit geen papier?

Alle bundelverpakkingen (227324/207321) zijn geproduceerd van post-consumer gerecycled plastic. Dit afval ontstaat bij eindgebruikers, vergelijkbaar met groenafval, papierafval en plastic verpakkingen die consumenten in de vuilnisbak gooien.

Post-consumer waste is wereldwijd de grootste afvalstroom. Daarom is er een constante zoektocht naar manieren om deze afvalstroom te beperken en te verwerken tot nieuwe producten. Een voorbeeld hiervan zijn de verpakkingen die wij voor de multifold en z-fold handdoekjes van E-Tissue gebruiken.

Welke keurmerken heeft E-Tissue?

Tijdens het productieproces gaat alle aandacht uit naar zo milieuvriendelijk mogelijke verwerking. Door de aantoonbare vermindering van de milieubelasting kreeg onze hele E-Tissue lijn een Europees Ecolabel toegekend. Dit Europees milieukeurmerk is bedoeld voor non-food producten en diensten, die minder milieubelastend zijn dan vergelijkbare producten zonder keurmerk. Producten met een Europees Ecolabel worden, net als producten met een FSC-keurmerk, gemaakt van grondstoffen uit verantwoord bosbeheer.

Een product met het Europees Ecolabel veroorzaakt aantoonbaar minder milieubelasting gedurende de hele levenscyclus van het product.

Daarnaast is het product dermatologisch getest en geschikt om in contact te komen met droge, vochtige en vette voedingsmiddelen.

Wat verstaan jullie onder duurzaamheid en circulariteit?

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn diepgeworteld in de bedrijfsvoering van MTS Euro Products. ‘The Clear And Green Solution’ is een uitgangspunt waar wij voor staan en waar u als klant op kunt rekenen. Als onderneming willen wij financieel gezond zijn, maar gaan ook heel bewust om met onze omgeving. Met aandacht voor mens én milieu.

Circulariteit is een logisch vervolg op duurzaamheid of verduurzaming. In onze branche zijn grondstoffen uiterst belangrijk en daar zijn we zuinig op. Voor onze hele sector is het daarom essentieel om te kijken naar mogelijkheden om grondstoffen te besparen en meer gebruik te maken van afval. Door afval te gebruiken als nieuwe grondstof voor hygiëneproducten of verpakkingsmateriaal, zorgen we met z'n allen dat gebruikt papier als grondstof opnieuw wordt gebruikt.

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.

Michel van der Hoeven

Productspecialist E-Tissue

contact