Sustainable Development Goals

decoratie

E-Tissue draagt bij aan een betere wereld

In de circulaire economie is afval niet langer afval en worden grondstoffen of materialen optimaal hergebruikt en gerecycled. Om dit doel met de gehele wereldbevolking te bereiken, hebben de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDG’s) opgesteld. Met deze doelen willen we met elkaar een betere plek van de wereld maken. Naast het beëindigen van de armoede focussen we ons met deze SDG’s op onder meer gezondheid, onderwijs en duurzaamheid.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn diepgeworteld in de bedrijfsvoering van MTS Euro Products. Om bij MTS Euro Products en onze partners de aandacht voor mens en milieu hoog op de prioriteitenlijst te plaatsen, richten wij ons met onze circulaire productlijn E-Tissue op diverse SDG’s. Met deze SDG’s in het vizier zetten wij ons allen in voor een beter milieu en streven wij naar een duurzamere toekomst voor iedereen.

Uitgelichte SDG's

Door samen te werken met duurzame partners zamelen wij gebruikt handdoekpapier in en recyclen we dit product. Hierdoor dragen we bij aan een duurzamere economie en kunnen we deze materialen optimaal hergebruiken.

Wat houdt deze SDG in?

Met het circulaire concept van E-Tissue dragen we bij aan een verlaging van de carbon-, chemie- en waterfootprint en zetten we stappen naar een duurzamer klimaat.

Wat houdt deze SDG in?

Om ontbossing en woestijnvorming te voorkomen, maken we bij de productie van E-Tissue geen gebruik van nieuwe grondstoffen maar produceren we uitsluitend met gerecycled materiaal.

Wat houdt deze SDG in?

Wat je moet weten over de SDG’s

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) bestaan uit zeventien doelen die van de wereld in 2030 een betere plek moeten maken. De SDG’s zijn overeengekomen door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen tot stand door een wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

Het nastreven van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen startte in 2015 en loopt nog tot 2030. De doelen vormen een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

Achter de zeventien doelen zitten 169 targets. Deze targets maken de doelen nog concreter.

Bekijk alle SDG's
recycling
decoratie

Hoe verhoudt de kwaliteit zich tot een vergelijkbaar cellulose product?

De kwaliteit van E-Tissue lijkt qua papiersterkte op een puur cellulose product. Ons papier heeft een groot nat/sterk-vermogen, absorbeert uitstekend en heeft een aangename geur. Daarnaast heeft het papier een zacht tissue-gevoel bij gebruik.

De verpakking van de handdoekjes is van plastic. Waarom is dit geen papier?

Alle bundelverpakkingen (227324/207321) zijn geproduceerd van post-consumer gerecycled plastic. Dit afval ontstaat bij eindgebruikers, vergelijkbaar met groenafval, papierafval en plastic verpakkingen die consumenten in de vuilnisbak gooien.

Post-consumer waste is wereldwijd de grootste afvalstroom. Daarom is er een constante zoektocht naar manieren om deze afvalstroom te beperken en te verwerken tot nieuwe producten. Een voorbeeld hiervan zijn de verpakkingen die wij voor de multifold en z-fold handdoekjes van E-Tissue gebruiken.

Welke keurmerken heeft E-Tissue?

Tijdens het productieproces gaat alle aandacht uit naar zo milieuvriendelijk mogelijke verwerking. Door de aantoonbare vermindering van de milieubelasting kreeg onze hele E-Tissue lijn een Europees Ecolabel toegekend. Dit Europees milieukeurmerk is bedoeld voor non-food producten en diensten, die minder milieubelastend zijn dan vergelijkbare producten zonder keurmerk. Producten met een Europees Ecolabel worden, net als producten met een FSC-keurmerk, gemaakt van grondstoffen uit verantwoord bosbeheer.

Een product met het Europees Ecolabel veroorzaakt aantoonbaar minder milieubelasting gedurende de hele levenscyclus van het product.

Daarnaast is het product dermatologisch getest en geschikt om in contact te komen met droge, vochtige en vette voedingsmiddelen.

Wat verstaan jullie onder duurzaamheid en circulariteit?

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn diepgeworteld in de bedrijfsvoering van MTS Euro Products. ‘The Clear And Green Solution’ is een uitgangspunt waar wij voor staan en waar u als klant op kunt rekenen. Als onderneming willen wij financieel gezond zijn, maar gaan ook heel bewust om met onze omgeving. Met aandacht voor mens én milieu.

Circulariteit is een logisch vervolg op duurzaamheid of verduurzaming. In onze branche zijn grondstoffen uiterst belangrijk en daar zijn we zuinig op. Voor onze hele sector is het daarom essentieel om te kijken naar mogelijkheden om grondstoffen te besparen en meer gebruik te maken van afval. Door afval te gebruiken als nieuwe grondstof voor hygiëneproducten of verpakkingsmateriaal, zorgen we met z'n allen dat gebruikt papier als grondstof opnieuw wordt gebruikt.